• Orthomoleculaire therapie

    Voeding, kruiden & supplementen
    orthomoleculair

    Orthomoleculaire therapie

    Een gezond voedingsadvies is waar deze therapie mee begint. Omdat het bij klachten onmogelijk is een tekort in een beperkt tijdsbestek aan te vullen middels voeding worden er supplementen ingezet. Ook natuurlijke stoffen als kruiden kunnen bepaalde ziekten en processen beïnvloeden. Er wordt in deze praktijk uitsluitend gewerkt met orthomoleculaire kruiden waarbij uit onderzoek is onderbouwd dat ze een zekere werkzaamheid hebben.

    Kwaliteit van voeding

    Volgende keer wanneer je in een supermarkt loopt probeer dan eens met andere ogen naar producten te kijken. Houd daarbij in het achterhoofd dat hoe vaker voedsel is bewerkt, hoe minder energie het je oplevert; een gegeven wat in de Chinese geneeskunde al eeuwen bekend is.

    Bewerking van voeding

    Ons voedsel wordt vermalen en weer aan elkaar geplakt, gedroogd en weer gehydrateerd, voedingssstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, het wordt genetisch gemanipuleerd, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica.

    Stoffen als suikers, zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat, natriumbenzoaat, schimmeldoders, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, en zoetstoffen worden er aan toegevoegd.

    Schadelijk voor de gezondheid?

    Volgens het voedingscentrum zijn deze methodes en stoffen gecontroleerd en niet schadelijk voor de gezondheid. Maar vraag je jezelf niet af; wat voegt het nog toe?

    Oorzaken

    Er zijn vele factoren waardoor er bij iemand klachten kunnen ontstaan

      Tekorten of een verstoorde werking ontstaan door ziekte, medicijngebruik, overbelasting, stress, alcohol en drugs en andere toxische stoffen
      Tekorten door een eenzijdig voedingspatroon
      Tekorten doordat de gehaltes aan goede voedingsstoffen afnemen door eenzijdige bemesting en uitputting van de grond
      Bewerking van voedingsproducten